Categories
Nou Barris es mou

La Cultura Va de Festa 2020

La Coordinadora Cultural de 9 Barris informa que l’edició d’enguany de la 40a edició de La Cultura Va de Festa, prevista per al 3 de maig, queda ajornada a causa de la crisi sanitària.

Des de la Coordinadora Cultural de 9 Barris estem treballant i ens seguim movent per programar LCVDF per a més endavant i, segurament, en un nou format. Ara per ara, podem dir que tindrà lloc a la tardor i que funcionarà com a cloenda festiva i col·lectiva de les festes majors dels barris del districte . Com sabeu, el context actual obliga a capgirar els formats habituals, així que estem buscant solucions per adaptar aquests formats o imaginant-ne de nous (com ara activitats itinerants o reformulació digital), vetllant en tot moment per garantir l’accés universal a la cultura.

Reivindiquem, com sempre, la cultura popular, que és nostra, que cultivem entre totes, que és un bé comú, que escurça les distàncies, que ens cita al carrer i que teixeix xarxes amb sentit propi. En aquests moments d’intempèrie, en què l’activitat s’ha d’aturar perquè ens puguem cuidar, el rastre d’aquesta apareix en els vincles efectius generats, que ens consolen, ens ajuden i ens acompanyen.

Una reivindicació de la cultura popular no és completa si no es tenen en compte tots els agents que la fan possible. En aquest sentit, volem aprofitar per refermar el nostre suport a tot el sector cultural del nostre districte i situar-nos al costat de totes les persones que mouen la cultura, passant per artistes, músics, tècniques, entitats, etc. La precarització –endèmica en aquest sector– suposarà que molts d’aquests actors culturals no rebin suport de les institucions, així que esperem poder-los oferir tan aviat com sigui possible el merescut espai en els escenaris i celebracions de 9 Barris. Així mateix, ens sumem a algunes de les campanyes iniciades des de diferents actors del territori i de la ciutat que també treballen i reivindiquen l’espai de la cultura.

Nosaltres no abandonem ni ens aturem, i emplacem a les autoritats a actuar des del reconeixement, la solidaritat i la justícia social. Per aquest motiu instem a les administracions, especialment al Districte de Nou Barris i l’Ajuntament de Barcelona, a què es posicionin de forma clara i valenta per donar resposta aquesta situació tan complicada i facilitin la realització de les iniciatives plantejades per la ciutadania organitzada.

Aprofitem també per fer una crida i animar a totes les entitats del districte a participar de la Coordinadora Cultural de 9 Barris per consolidar-la com un espai participat i representatiu de la cultura de Nou Barris. Juntes som més fortes. Estem pendents de les informacions que van sortint dia a dia i encara són massa canviats per poder fer una proposta sòlida i realista. Però tan bon punt sapiguem què farem i quan ho farem, us ho farem saber a través d’un nou comunicat.

Esperem que, ben aviat, ens tornem a trobar totes altra vegada pels carrers i les festes dels nostres barris. Serà un esclat d’alegria!

Salut i cultura per a tothom!