Categories
Salut

La mascareta, una protecció col·lectiva

Durant aquest dies hem vist que la lluita contra aquesta pandèmia només és efectiva si col·laborem i actuem de manera comunitària. Les decisions individuals són importants, però ho són en aquest context, que és el de contribuir a no expandir el virus i evitar el col·lapse de la sanitat pública.

L’ús de la mascareta és un exemple: és una mesura complementària a les que ja coneixem que són efectives: la més important, el confinament.

Si hem de sortir al carrer, hem de mantenir la distància física adequada amb les persones, tocar la menor quantitat d’objectes possibles, no tocar-nos la cara, rentar-nos les mans a fons quan puguem fer-ho. L’ús de la mascareta o guants no ens pot fer oblidar aquestes mesures: si ho fem, serà contraproduent.

Ja anem coneixent que hi ha diferents tipus de mascaretes i cadascuna té diferents nivells de protecció, el dibuix que us posem a baix ho explica. Les més senzilles seran les més habituals i quan es comenci a relaxar el confinament, és molt segur que ens haguem d’acostumar a portar-les durant algun temps.

La idea més important és que les mascaretes senzilles, les que seran d’ús més habitual, estan pensades més per protegir el conjunt de la població que no a nosaltres de manera individual.

És a dir, impedeixen que si jo tinc el virus, el propagui massa fàcilment a la resta de persones. Recordem doncs que les persones que la porten ens estan protegint a nosaltres.

Per tant, queda’t a casa!

I si has de sortir, mantè les recomanacions dels experts sanitaris.