Categories
Comunicats

Carta al gerent del districte demanant que reobri el Casal de Barri

Carta de l’AV de Prosperitat i la Xarxa de Suport de Prospe dirigida a Gabriel Duarte, gerent del districte de Nou Barris:

Ara que sembla que, almenys de moment, el pitjor de la pandèmia ha passat, creiem que és hora d’anar tornant a la normalitat amb tota la prudència necessària.

Han estat dos mesos molt durs per a tothom. Des de l’AV, juntament amb altres entitats i col·lectius del barri (Casal de Barri, Casal de Joves, parròquia i mesquita, voluntaris) hem fet el que hem pogut creant la Xarxa Solidària de Prosperitat i treballant en contacte permanent amb la tècnica de barri, el personal dels serveis socials i dels CAP.

Les condicions de confinament han suposat un problema afegit i segur que no hem pogut arribar a tothom que ho necessitava. Tenim la percepció que la pandèmia ha agreujat problemes que ja existien i n’ha fet aparèixer de nous. Pobresa i equitat en l’educació són dos exemples.

Pensem que venen temps durs més allà dels temes sanitaris i que tenir una bona xarxa social al barri i el treball conjunt amb equipaments i serveis públics és i serà més necessari que mai.

En aquest sentit, necessitem dotar-nos de mica en mica de millors mecanismes de treball i per això donem suport a l’obertura, ni que sigui parcial, del Casal de Barri de Prosperitat, que podria facilitar la feina del conjunt de la xarxa. Les condicions de l’espai són prou bones per al treball d’un grup reduït de persones a porta tancada, i també permetria facilitar l’atenció presencial personalitzada amb cita prèvia.

Aquesta necessitat encara es fa més evident donat el fet que el centre de serveis socials d’Enric Casanovas continua tancat. Aprofitem per demanar la seva reobertura com ja hem fet a través de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris en un comunicat on demanàvem l’obertura de tots els centres de serveis socials dels barris.

Per tant, donem suport a la petició que ja ha fet el Casal. Que comenci a funcionar ens ajudarà a tothom.

Barcelona, 29 de maig de 2020

Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat
Xarxa de Suport de Prosperitat