Categories
Comunicats

Notícies de l’AV i del barri

Veïnes i veïns,

Volem informar-vos de com han anat aquests dies de confinament en “fase 0” i com es presenta el futur.

Com sabeu, la situació excepcional ha fet que tinguem els locals tancats (el de l’AV, però també la pràctica la totalitat dels equipaments públics menys els CAP).

En el cas del centre de Serveis Socials d’Enric Casanovas el tema és greu perquè com sabeu la crisi sanitària ha derivat en més i més greus problemes socials. Des de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris i les entitats i equipaments de Prosperitat estem demanant que l’obrin ja, amb totes les prevencions que calgui.

Quant al Casal de barri, també estem pressionant perquè sigui un dels primers equipaments públics que deixin “començar” a obrir. Ho farà a poc a poc, primer a porta tancada, però per al barri serà una gran notícia poder disposar dels recursos humans i tècnics del Casal com a servei d’informació, detecció de necessitats i propostes i espai físic que puguem fer servir.

El Poliesportiu Valldaura està preparant-se per poder acollir el Casal d’Estiu anual a partir del 29 de juny.

La resta d’entitats també estem estudiant quan i de quina manera podrem començar a obrir els locals.

Els horts comunitaris Date una Huerta i Ecovincles sí que porten dies oberts i us animem a visitar-los.

Des de l’associació de veïnes i veïns ens hem posat a treballar amb les entitats del barri i del districte i amb els serveis públics (sanitaris i socials) per estendre la informació i l’ajuda per fer front a la crisi sanitària.

Com ho hem fet?

1. Traslladant tota la informació útil al blog AntivirusProspe que durant aquest dies recopila totes les novetats.

2. Coordinant-nos amb la xarxa de suport de Prosperitat, que atén necessitats i peticions del veïnat més tocat per l’aïllament o pels problemes derivats del confinament.

3. Comunicant-nos amb els altres barris, que estan treballant a nivell de districte temes d’habitatge, educació, treball, pobresa i desigualtats. Com sempre, pensem que a Nou Barris tenim problemes comuns i que cal compartir-los i organitzar-nos.

4. D’altra banda, creiem que la situació excepcional no pot tirar per terra tot el treball que durant aquest anys hem fet com a barri. Tenim unes demandes per al Pla d’Actuació Municipal que, més enllà dels ajustos que s’hagin de fer per atendre la crisi econòmica i social que vindrà, mereixen ser escoltats i posats en consideració.

A part de les propostes al PAM, per primera vegada l’Ajuntament ha posat en marxa uns pressupostos participatius als quals hem presentat dues propostes per al barri.

Podeu consultar tant les propostes al PAM com als pressupostos des d’aquesta web.

Si ens voleu fer arribar qualsevol comentari o proposta, no dubteu a fer-ho!

Al correu: avprospe@prosperitat.org

Una forta abraçada i cuidem-nos!

Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat