Categories
Comunicats

Com funciona la xarxa solidària a Prosperitat

Quan va esclatar la crisi sanitària es van tancar de cop els espais de trobada. La vida al carrer, aturada. Els ‘festejos’, anul·lats o posposats. Els projectes en marxa, confinats. Malament per a un barri “social” com el nostre.

Molt pitjor per a una part del veïnat per a la qual la malaltia, l’aïllament o la falta de recursos provoquen un patiment terrible, en molts casos sobrevingut a problemes que ja existien.

Ho tenim clar: Mentre no assolim majors nivells d’equitat social, hem d’exigir a les administracions públiques que compleixin amb les seves responsabilitats i mobilitzin els recursos cap a la població més fràgil. En aquesta crisi i la que vindrà, l’econòmica.

Això no és incompatible amb que nosaltres com a veïnes i veïns i des de les nostres organitzacions socials continuem actius, exigint serveis públics potents, posant en marxa la solidaritat veïnal i mantenint vius els projectes comunitaris. Com tantes altres comunitats d’arreu, malgrat les limitacions òbvies i com pot, “la Prospe” està responent com a barri.

Des de Promosalut Prospe, on els CAP i farmàcies estan en primera línia i tot l’equip estem per ajudar-los en l’excel·lent atenció sanitària que estan oferint al barri. Des de la xarxa de suport de Prospe, a través d’un grup de whatsapp que compta amb unes 90 persones mobilitzades i disposades a ajudar. A la vegada, moltes veïnes s’han posat en contacte amb l’AV per si calia donar un cop de mà. Des de la parròquia o la mesquita del carrer Japó s’està gestionant la recollida i repartiment d’aliments a persones que ho necessiten. Com la collita de l’hort Ecovincles continua abastint el banc d’aliments de Porta. També estem en contacte amb les moltes xarxes de suport que funcionen a tot Nou Barris,detecten problemes i organitzen la solidaritat.

Tothom està mobilitzat perquè cap persona no es quedi sola i es puguin atendre necessitats on no arriben el serveis socials (portar la compra o medicaments, trucar a persones que es troben soles).

Els equipaments públics com el Casal de Barri, Casal de Joves, Poliesportiu Valldaura i els centres educatius estan reinventant activitats, intentant no perdre el contacte amb els usuaris i pensant ja com serà tot quan es pugui tornar a obrir. Els grups que es curren les festes del barri, com la comissió de Festa Major, li estan donant voltes al quan i com recuperarem això que és tan important per a la Prospe.

El barri és tot un mosaic i juntes formem el nostre particular “antivirus” en temps del coronavirus.

Per consultar informacions i iniciatives que ens puguin ser útils en aquesta crisi sanitària, al blog https://antivirusprospe.prosperitat.org/

Per rebre notícies de la situació al barri, pel canal de telegram https://t.me/AntivirusProspe

Per formar part del grup de whatsapp de la xarxa de suport, https://chat.whatsapp.com/I1UnvviNOs18Pn1Vi2dl5L

No deixem sols els veïns i veïnes amb dificultats. Connectem-nos: avprospe@prosperitat.org

En definitiva, res no s’atura. Les entitats estem organitzades. Mentre duri el confinament, ho continuarem explicant des d’aquest blog.

Salut i comunitat, ara més que mai!