Categories
Comunicats

Si ens buiden l’Atenció Primària, estan abandonant la comunitat

Comunicat de la Coordinadora SAP Muntanya

L’Atenció Primària ha de ser la porta d’entrada i de detecció de la malaltia i també d’aquesta manera ser un dic de contenció cap als hospitals que estan fent una excel·lent tasca, però cada cop més saturats i amb necessitat de recursos que no tenen.

Més enllà de la pandèmia del COVID-19, continua havent la necessitat d’atendre als pacients amb malalties cròniques i complexes, amb fragilitat i, com no, els casos no tan greus.

També donar suport a les residències, als centres de salut mental, als ciutadans a domicili. Igualment des de l’AP es fa el seguiment dels malalts fins a la seva entrada a l’hospital si es produeix i el seguiment posterior a l’alta.

El factor de seguretat que comporta tenir una atenció primària forta i propera és diametralment oposat a buidar-la de recursos i d’aquesta manera, abandonar la seva comunitat.

En els nostres barris, els més desafavorits de la ciutat, també considerem necessari i urgent la coordinació entre salut i serveis socials per detectar i atendre les necessitats bàsiques dels nostres veïns i veïnes.

L’Atenció Primària és útil i necessària!