Categories
Comunicats

El Coronavirus entén de desigualtats

Fa uns dies hem conegut les dades d’afectació del Coronavirus per zones: Nou Barris i altres barriades obreres de la ciutat estan entre les més afectades, amb nivells molt superiors que altres territoris de la ciutat.

Aquesta situació no ens sorprèn. Sabem que les desigualtats de renda estan directament relacionades amb la qualitat de la salut: condicions de salut prèvies, condicions dels habitatges, alimentació, etc.

A tot això s’afegeix l’efecte de les retallades en despesa de salut dels darrers anys, que hem denunciat de manera continuada i que ara mostren tot el seu impacte.

La incidència de l’epidèmia als nostres barris mostra que campanyes com la de “No és pobresa, és injustícia” de Nou Barris cabrejada i el treball continuat de SAP Muntanya en defensa de la salut dels nostres barris estan plenament justificades i obliguen a fer canvis profunds en les prioritats polítiques.

Donada la gravetat de la situació, i més enllà dels necessaris canvis en les polítiques públiques a llarg termini, cal que els barris més afectats per l’emergència sanitària rebin una assistència prioritària, amb dotacions de personal i de materials adequades de forma immediata.

Coordinadora d’Associacións de Veïns i Entitats de Nou Barris i SAP Muntanya